Instagramda Reklam Verme

Instagramda reklam verme ile işletme hesaplarının satışlarını ciddi oranda artırmaları mümkün olur. Instagram'da nasl reklam verilir? Instagram sayesinde birçok yerel işletme kendini ülke çapında tanıtma imkanına sahip olmuştur. Bunun yanında yerel işletmelerin Instagram sayesinde dünya genelinde tanınması ve yurt dışı satışları yapması da mümkündür. Instagram üzerindeki bir işletmenin büyümesi için öncelikli olarak hesabın aktif biçimde kullanılması çok önemlidir. Sık biçimde paylaşımlar yapmak, gelen yorum ve dm’lere hızlı biçimde karşılık vermek çok önemlidir. Müşterilerin alışveriş sonrası yorumlarının da önemsenmesi işletme adına oldukça faydalıdır. Bütün bunlar ile bir işletme küçük adımlarla ilerleme kaydedebilir. Instagramda reklam verme işlemi sayesinde ise işletmelerin büyüme yolundaki adımlarını büyütmeleri mümkündür.

Instagram Reklam Verme Seçenekleri

Instagramda reklam verme için öncelikli olarak bir işletme hesabına sahip olmak gerekir. Profesyonel hesap olarak da bilinen bu gruptaki hesapların çok kolay birkaç işlem ile reklam vermeleri mümkündür. Instagram üzerinde satış yapan bir marka hesabını ele alacak olursak Instagram reklamları ile kendine uygun hedef kitleye ulaşımı oldukça artacaktır. Hesabın etkileşim oranlarını reklamlar ile artırmak mümkündür. Diğer yandan takipçi sayısı da reklamlar ile artırılabilir. Gelen her yeni takipçi işletme hesapları için potansiyel müşteridir. Ayrıca her yeni takipçinin kendi ağı içerisinde de bu işletme hesabın görünmesi sağlanır. Instagram reklam verme çeşitli şekillerde yapılabilir. Reklamlar arasında görsel farklılıklar vardır. Kullanıcılar diledikleri reklam biçimini seçerek uygun ücretler karşılığında belirledikleri süreler içerisinde Instagramda reklamlarının görünmesini sağlayabilirler.

Görsel Reklamlar

Görsel reklamlarda hesap sahibinin seçtiği tek bir görsel sponsorlu olarak Instagram bünyesinde yayınlanır. Görselin tek olması sebebiyle çapıcı özelliklere sahip olması işlevsel olur.

Döngü Reklamlar

Bu reklam biçiminde ise çoklu fotoğraf özelliği bulunur. Hesap sahibinin seçtiği birden fazla resmin kaydırmalı olarak Instagramda yayınlanmasıdır. Ürün çeşitliliğini göstermeyi amaçlayan reklamlarda döngü reklam seçeneği idealdir.

Video Reklamlar

Video reklamlar ise seçilen tek bir videonun sponsorlu olarak yayınlanmasıdır. Videolar Instagram bünyesinde sabit görsellere göre daha çok ilgi görmesi sebebiyle işlevseldir. Bu sebeple ilgili hesabın özelliklerine uygun olduğu ölçüde video reklamlar büyük faydalar sağlayabilir.

Hikaye Reklamlar

Instagramın en sevilen özelliklerinden biri de hikayedir. Hikaye kısmında yapılan paylaşımlar 24 saatlik süre ile kişilerin görüntülemesine sunulur. Hikayeler üzerinde linkleme yapılarak direk alışveriş sayfasına yönlendirme yapmak da mümkündür. Instagram kullanıcılarının hikayelere gösterdiği büyük ilgi de göz önünde bulundurulduğunda işletme hesapları için bu reklam seçeneği de uygundur.

Instagram Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Instagramdan reklam verme için öncelikle işletme hesabınızla bir facebook hesabınızı eşleştirmeniz gerekir. Ardından hesabınızda yapmış olduğunu bir içeriğin üzerinde yazan reklam ver seçeneğin tıklayarak reklam oluşturma sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada reklam olarak görüntülenecek olan içeriğin özelliklerini, açıklamalarını düzenleme şansınız bulunur. Ayrıca reklam verme aşamasında hedeflenen kitle, reklamı yapılacak içeriğin özelliklerine göre en doğru biçimde belirlenir. Örneğin yerel bir kadın giyim markası hesabı ele alındığında içerik Instagram Türk takipçi kitlesine yönlendirilecektir. Ayrıca Türk ve kadın kullanıcı hesapları da bu kitle içerisinden seçilecektir. Reklam verirken reklamın yayınlanma süresi de hesap sahibi tarafından belirlenir. Uzun süreli ve kısa süreli seçenekler içerisinden kullanıcılar istediklerini seçebilir. Reklam verildikten sonra hesap sahibi reklam sonucu elde ettiği geri dönüşlerin tamamını da istatistiksel olarak görme şansına sahiptir.