Instagram’ın En Yeni Özelliği: Hikayeye Yorum Ekleme

Instagram son dönemlere damgasını vuran sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Bu mecrada kullanıcılar, pek çok farklı tarz ve amaçla kendi dijital dünyalarını yaratmaya çalışıyor. Instagram hikayeye yorum ekleme özelliği üzerinde kişisel paylaşımlarınızla popüler olmanız, markanızı ya da yerel işletmenizi tanıtıp büyütmeniz de mümkündür. Instagram ile fikirlerinizi geniş kitlelere yayabilir, sosyal sorumluluk projeleri yürütebilirsiniz. Hedefiniz her ne olursa olsun Instagram üzerinde ilerlemek istiyorsanız bu mecrayı yakından takip etmeniz şart.

Instagram’da her geçen gün yeni özellikler ile kullanıcılara yeni deneyim imkanları sunuluyor. Uygulamaya yüklenen yeni etkileşim yöntemleri ile platform her gün ilgiyi üzerinde tutmayı başarıyor. İşte Instagram’a son dönemde eklenen o yeni etkileşim özelliği; hikayelere yorum ekleme. Peki, bu özellik nedir? Nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir? Gelin, birlikte inceleyelim.

Hikayelere Yorum Ekleme Nedir? Nasıl Yapılır?

Instagram hikayeleri son dönemde paylaşımlardan daha da çok sevilir ve kullanılır olmuş durumda. Neden hikayeler? Kişilerin fotoğraf yahut videolara yazı, müzik ve sticker gibi eklemeler yaparak 24 saatliğine profiline eklediği paylaşımlardır. 24 saat sonunda otomatik olarak kaldırılan story'leri isteyenler profillerine sabitleme şansına da sahip. Instagram dünyasında postlardan daha çok ilgi gören bu hikayelere yeni bir özellik eklenmesi bizi hiç şaşırtmadı. Ne de olsa Instagram kullanıcılarının oldukça büyük bir çoğunluğu bu uygulamaya girdiği ilk anda hikayeleri izlemeye başlıyor ve yoğunluklu olarak hikaye paylaşmayı tercih ediyor.

Kişilerin hikayelerini izlerken bu kişilere özel mesaj gönderme özelliği zaten mevcuttu. Şimdilerde bu yeni özellik sayesinde hikayelere de aynı postlara yapılan yorumlar gibi yorum ekleme özelliği geldi. Üstelik bir kişinin yaptığı yorumu, hikayeyi izleyen diğer kişiler görebiliyor. Bu sayede Instagram hikayelerindeki etkileşim yoğunluğu daha artırılıyor.

Instagram hikayelerine yorum eklemek son derece kolay. Öncelikle hesabınıza giriş yapıp Instagram anasayfasındaki hikayeleri izlemek için üzerine tıklamanız gerekiyor. Yorum yapmak istediğiniz story açıldığında ekranın alt kısmında yorum yap seçeneği olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu butonu seçtiğinizde önünüzde açılan klavye karakter ve emojiler ile dilediğiniz yorumu yapıp son olarak onaylamanız yeterli. İşte Instagram hikayelerine yorum yapmak bu kadar kolay. Etkileri ise son derece başarılı.

Instagram Hikaye Yorumları Kimler Görebilir?

Instagram storyleri herkesin kendi kişisel profil seçimlerine göre belli kişiler tarafından görülür. Örneğin gizli hesaba sahipseniz yalnızca takipçileriniz tarafından paylaştığınız hikayeler görünür. Hesabınız herkese açıksa Instagram hikayeleriniz de dileyen herkes tarafından görüntülenebilir. Belirli kişilerin paylaşımlarınızı görmemesi adına engelleme, kısıtlama gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Profil seçeneğinize göre Instagram hikaye yorumlarınız da herkes tarafından görüntülenebildiği gibi sadece takipçileriniz tarafından da görülebilir. Instagram bu konuda kullanıcılarına oldukça geniş bir seçenek yelpazesi sunmakta.

Instagram Hikaye yorum Yapma Nasıl Kapatılır?

Instagram kendini her zaman güncel ve yeni tutmalı ki kullanıcıları sıkılmadan bu platformda zaman geçirmeye devam etsin. Ancak Instagram’ın getirdiği her yeni özellik size hitap etmeyebilir. Bu gibi durumlarda Instagram’a eklenen yeni özellikleri devre dışı bırakmanız mümkün. Instagram hikaye yorumları yeni bir özellik olduğu için pek çok insan bu özelliği aktive etmeyi, devre dışı bırakmayı ve kullanmayı bilemeyebiliyor. Instagramdaki son güncelleme ile herkes storylerine yorum yapılabilir durumda. Aktif olan bu özelliği kapatmaksa elbette çok kolay.

  • -Instagram hikaye yorum yapma özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle uygulamaya girmeniz gerekir.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra anasayfada hikayelerin olduğu üst bölmeden kendi profilinize tıklayabilirsiniz.
  • Mevcutta paylaşmış olduğunuz hikayenin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta sembolünü kolaylıkla görebilirsiniz. Buraya tıkladığınızda “yorum yapmayı kapat” seçeneğini görebilirsiniz.
  • Bu seçeneği istediğiniz zaman tekrar açıp tekrar kapatarak profilinizi gönlünüzce yönlendirebilirsiniz.

Instagram hikaye yorumları genel olarak eğlenceli bir özellik olsa da zaman zaman belli paylaşımları yoruma ve etkileşime kapalı kılmak isteyebiliriz. Bu gibi durumlarda yukarıda sıraladığım yol haritasından kolaylıkla özellikleri aktive edip pasif hale getirebilirsiniz.

Instagram Hikayelerine Yorum Eklemenin Faydaları Nelerdir?

Instagram üzerinde başarılı olmak, sosyal medya sayesinde gelirler elde etmek gibi niyeti olan herkesin bu mecrada görünürlüğünü her gün her saat hatta her dakika artırması gerekir. Bu nedenle Instagram takipçi artırma yolları bu kişilerin her zaman odaklanması gereken asıl meseledir. Instagram dünyasında takipçi kasma olarak da nitelendirilen bu işlem için yeni özelliklere hakim olmak doğal etkileşimler kurmak için de bu özellikleri kullanmak çok önemlidir.

Instagram hikayelerine yorum yaparak bu platformda en çok görüntülenen paylaşımlarda kendi isminizin görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu bir örnekle açıklayalım. Popüler bir Instagram hesabının o gün paylaştığı hikayeye konuyla uyumlu, tarzınızı yansıtan ve ilgi çekici bir yorum bıraktığınızı düşünün. Bu story o gün içerisinde binlerce kişi tarafından izlenecek. Bu hikayeyi ziyaret eden profillerin tamamı sizin yorumunuzu da okuyacak. İlgi çekici yorumunuz birçok profil sahibini o hikayeden sonra sizin hesabınıza yönlendirecek. İşte bu kısa ve etkili yöntemle çok sayıda organik takipçi kazandınız bile.

Instagram storylerine yorum yaparak kendi hesabınıza ziyaretçi çektiğinizde bu ziyaretçilerin size takipçi olarak dönebilmesi için de hesabınızın beğenilir olması çok önemli. Bu noktada paylaşımlarınızın kaliteli olması, beğenilerinin ve yorumlarının fazla olması ve özellikle takipçi sayınızın yüksek olması çok önemli. Bu noktada Instagram takipçi satın al hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu sizi ve profilinizi çok daha etkileyici, dikkat çekici ve beğenilir kılacaktır. Ayrıca Instagram beğeni satın al hizmetleri de paylaşımlarınızın daha çok akılda kalması için faydalı olabilir. Bu hizmetlerin sizi keşfete düşürme konusunda da oldukça ciddi etkileri olduğunu unutmamak gerekir. Ama Instagram hikayelerine yorum ekleyerek hesabınıza çektiğiniz ziyaretçilerin kalıcılığını sağlamak için de son derece etkili olacaktır.

Siz de sosyal medya dünyasında hesabınızla önemli kitlelere hitap etmek istiyorsanız çalıştığınız platformun en güzel özelliklerini, sahip olduğu tüm yenilikleri yakından takip etmeli ve doğru stratejilerle kullanmaya zaman kaybetmeden başlamalısınız.